El segle XXI mostra un potencial i una immediatesa, abans inimaginable, pel que fa a la capacitat de transmissió i expansió del coneixement. En un món cada vegada més globalitzat, aquest escenari demana als museus crear eines de difusió més actives, creatives i col·laboratives, on l’arqueologia expliqui, qüestioni sorprengui i emocioni.
El Museu d’Arqueologia de Catalunya i l’Arqueoxarxa han liderat el projecte de conceptualització d’una base de dades adreçada a la difusió digital dels objectes més rellevants de les col·leccions arqueològiques catalanes: TANIT. Col·lecció nacional d’arqueologia. Un projecte per a compartir en línia el patrimoni arqueològic de Catalunya.
Es tracta d’un projecte col·laboratiu en el qual han participat els 11 museus que integren l’Arqueoxarxa: Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, el Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles, el Museu Comarcal de l'Urgell (Tàrrega), el Museu de la Noguera (Balaguer), el Museu de Guissona, el Museu de Gavà, el Museu de Badalona, el Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver (Cerdanyola del Vallès), el Museu d’Història de Sabadell i el Museu Arqueològic de l’Esquerda (Roda de Ter). L’Arqueoxarxa engloba la col·lecció arqueològica més gran de Catalunya, a través de la qual podem endinsar-nos a la història de Catalunya des de la prehistòria fins a l’època moderna.
La present selecció d’objectes anirà creixent amb el desenvolupament futur de la base de dades del catàleg, incorporant més elements del territori arqueològic català i oferint noves funcionalitats, històries i experiències.
Presentació: dilluns 13 a les 17:45h. Més informació aquí.
Exploreu el nou Catàleg en línia i navegueu entre peces destacades del mil·lenari patrimoni arqueològic català.
On | |
Hora | 10:28:39 |
Durada | |
Preu |